Thursday, January 21, 2016

UPTET SARKARI NAUKRI News - - TET Solved Papers - Exam Material for UPTET 2016 Exam

UPTET SARKARI NAUKRI   News - 

TET   Solved Papers  


Exam Material for UPTET 2016 Exam

English Grammar Practice Set – A ( व्याकरण प्रैक्टिस सेट – A)

See TET Study Material ->>>  http://syllabus123.blogspot.com


Practice Sets >> Practice Sets for CTET/HTET/TET Exams.
हिंदी व्याकरण प्रैक्टिस सेट /Hindi Vyakaran Practice Set


English Grammar : Solved Papet /  Practice Set – F for UPTET



Choose the right option for the Appropriate Clause in the sentences :-

1.      I know the man who is here.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

2.      Let us rejoice as we go forward.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

3.      I think that he will die.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

4.      I know the place which you mention.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

5.      My father hopes that you will visit us.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

6.      He ate when he was hungry.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

7.      As I was going in my father came out.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

8.      The wind bloweth whither it listeth.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

9.      I refer to the year when the monsoon failed.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

10.   You will always regret the day when you did this.

A)     Adverb Clause

B)     Adjective Clause

C)     Noun Clause

D)     None

Answers : 1) B, 2) A, 3) C,  4) B, 5) C, 6) A, 7) A, 8) A, 9) C, 10) B 


Latest Updated Exam / Guess / Model Solved Papers - Answer Keys - http://syllabus123.blogspot.com/



 UPTET  / टीईटी TET - Teacher EligibilityTest Updates /   Teacher Recruitment  / शिक्षक भर्ती /  SARKARI NAUKRI NEWS  
UP-TET 201172825 Teacher Recruitment,Teacher Eligibility Test (TET), 72825 teacher vacancy in up latest news join blog , UPTET , SARKARI NAUKRI NEWS, SARKARI NAUKRI
Read more: http://naukri-recruitment-result.blogspot.com
http://joinuptet.blogspot.com
 Shiksha Mitra | Shiksha Mitra Latest News | UPTET 72825 Latest Breaking News Appointment / Joining Letter | Join UPTET Uptet | Uptet news | 72825  Primary Teacher Recruitment Uptet Latest News | 72825  Teacher Recruitment Uptet Breaking News | 72825  Primary Teacher Recruitment Uptet Fastest News | Uptet Result 2014 | Only4uptet | 72825  Teacher Recruitment  Uptet News Hindi | 72825  Teacher Recruitment  Uptet Merit cutoff/counseling Rank District-wise Final List / th Counseling Supreme Court Order Teacher Recruitment / UPTET 72825 Appointment Letter on 19 January 2015A | 29334 Junior High School Science Math Teacher Recruitment,

CTETTEACHER ELIGIBILITY TEST (TET)NCTERTEUPTETHTETJTET / Jharkhand TETOTET / Odisha TET  ,
Rajasthan TET /  RTET,  BETET / Bihar TET,   PSTET / Punjab State Teacher Eligibility TestWest Bengal TET / WBTETMPTET / Madhya Pradesh TETASSAM TET / ATET
UTET / Uttrakhand TET , GTET / Gujarat TET , TNTET / Tamilnadu TET APTET / Andhra Pradesh TET , CGTET / Chattisgarh TETHPTET / Himachal Pradesh TET